JURIBLOX BLOG

Nieuws, tips & tricks over clever documents en documentflows

Hoe informeer ik mijn werknemers over de omgang met hun persoonsgegevens?

Met een interne privacyverklaring kunnen werkgevers voldoen aan de informatieplicht naar werknemers toe. Een centraal document over de verwerkingen van hun persoonsgegevens.
Lees meer

Vijf tips om minder te hoeven onderhandelen over een verwerkersovereenkomst

Vijf tips om minder te hoeven onderhandelen over een verwerkersovereenkomst. Hierdoor zul je minder langlopende onderhandelingen krijgen.
Lees meer
Avg geen Juridische kwestie

Security officers are a privacy officer’s best friend

Voldoen aan de AVG doe je niet alleen. De Privacy officer heeft de security officer en andere stakeholders nodig om privacybewustzijn binnen de gehele organisatie te creëren.
Lees meer

Met deze acht tips breng je ieder contract tot een succes!

8 tips om ieder contract tot een succes te brengen. Hierdoor voorkom je miscommunicatie tussen beide partijen.
Lees meer

Voldoet jouw favoriete webshop aan de relevante wetgeving?

Een webshop is gebonden aan veel regels. Met name webshops die (mede) aan consumenten leveren, hebben te maken met de veelal dwingende consumentenwetgeving. Voldoet jouw webshop aan de relevante wetgeving?
Lees meer

Facebook maakt misbruik van haar machtspositie!

Volgens de Duitse concurrentiewaakhond heeft Facebook een machtspositie op de markt van sociale netwerken en maakt zij zich schuldig aan een vorm van misbruik van deze dominante positie.
Lees meer

Reclame maken: Waar ligt de grens?

Wat mag wel en wat mag niet bij het reclame maken? Misleidende reclame kan ertoe leiden dat de rechter een verbod oplegt. Overdrijven mag, maar wees wel specifiek, zorgvuldig en eerlijk.
Lees meer

De Autoriteit Persoonsgegevens vernieuwt boetebeleid

In de boetebeleidsregels heeft de AP vier verschillende categorieën met bijbehorende boetebandbreedtes geïntroduceerd op basis van de verschillende AVG-verplichtingen.
Lees meer

Identificatieplicht: wat mag wel en wat niet?

De regels betreft de identificatieplicht. Wat mag wel en wat mag niet?
Lees meer

Het stappenplan om Legal Tech binnen jouw bedrijfsprocessen te implementeren

Constant praten is niet hetzelfde als communiceren Normaal gesproken wordt er vaak gedacht aan de jurist als het gaat om het contracteringsproces, maar uiteindelijk hebben allerlei stakeholders binnen een bedrijf
Lees meer
AVG

PrivacyBlox over de AVG [20/20]: de AVG checklist – wat te doen voor 25 mei?

Op 25 mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Het is vooral een kwestie van documenteren en in kaart brengen. Met behulp van acht stappen kun je voldoen aan de AVG.
Lees meer
AVG

PrivacyBlox over de AVG [19/20]: mag je altijd worden vergeten onder de AVG?

De AVG introduceert een aantal nieuwe regels. Eén daarvan is het recht om vergeten te worden. Persoonsgegevens moeten worden verwijderd wanneer er geen legitieme reden is om het te bewaren.
Lees meer