De volgorde van een vragenlijst voor een documentgenerator

13 april 2017 - Arnoud Engelfriet

Bij het genereren van een juridisch document heeft de gebruiker nog geen zicht op het uiteindelijke contract. Hij heeft een zakelijke wens – een contract voor deze deal – en hij heeft dus vooral zakelijke input die hij wil geven. Is dit een gevestigd, betrouwbaar bedrijf waar we zaken mee doen of moeten risico’s strak ingedekt worden? Men wil vooruitbetaling maar ik krijg korting. En ga zo maar door. Maar dat kan dus botsen met de manier waarop de gebruiker tegen het contract aankijkt. Het is dus beter om te beginnen met de vragen: waar zal men mee zitten, welke parameters zijn belangrijk en hoe gaan we die groeperen? Dan is het goed denkbaar dat je bij een heel andere volgorde uitkomt dan de artikelen in het contract. Maar dat is niet erg. Het gaat er immers om dat de gebruiker zo snel mogelijk van vragen tot een document komt. Specifiek van belang is nog om administratieve vragen zoals namen en adressen niet als eerste te vragen. Dat is geen prettige opening van een documentgenerator. Je wilt weten dat hij gaat regelen wat je zoekt, en inhoudelijke vragen bevestigen dat beeld. Overweeg ook ze optioneel te maken. Lang niet altijd is bijvoorbeeld het KVK nummer meteen bekend, en dat moeten opzoeken kan ertoe leiden dat de gebruiker afhaakt.

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde artikelen

Het jaar 2023 belooft een uitstekend jaar te worden voor JuriBlox. Door onze unieke visie op het gebied van documentcreatie helpen we organisaties om deze processen op een efficiëntere wijze in te richten. Van accountantskantoren […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over ons platform?

Alles weten over de functionaliteiten van binnen JuriBlox? Wil je weten of jouw legal tech toepassing op ons platform kan worden gebouwd? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.