Hanzehogeschool laat studenten kennismaken met legal tech

Het juridische beroepenveld digitaliseert. Daarom laat Hanzehogeschool Groningen studenten kennismaken met legal tech.

Hanzehogeschool Groningen

Het juridische beroepenveld digitaliseert. Zowel bij overheden als bij bedrijven worden juridische processen en taken steeds meer ondersteund door gerichte software. De hbo-jurist speelt daarbij een belangrijke rol. De opkomst van onder andere blockchain, artificial intelligence, beslissingsondersteunende tools en e-discovery hebben grote gevolgen voor de beroepspraktijk en dus ook voor de rol van de hbo- jurist. Als gevolg van de digitalisering worden standaard taken zoals contractmanagement geautomatiseerd, terwijl gespecialiseerde professionals maatwerk leveren. In legal tech functies volstaat enkel juridische kennis niet meer. Het biedt een groot voordeel wanneer juristen in organisaties goed in staat zijn inhoudelijk af te stemmen met ICT’ers. Daarvoor zijn kennis, inzicht en vaardigheden nodig.

 

Studenten maken kennis met legal tech

Bij het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen, wordt vanaf het studiejaar 2019 / 2020 het nieuwe vak legal tech gegeven. In zeven collegeweken krijgen studenten een eerste kennismaking met legal tech en leren ze de vaardigheid om met beslissingsondersteunende software te werken, in dit geval met behulp van JuriBlox.

 

Gebruiksvriendelijkheid belangrijk voor student

We hebben voor JuriBlox gekozen, onder andere vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het programma, de uitvoerige informatie via een duidelijke handleiding, kennisclips en de mogelijkheid van direct contact met de medewerkers van JuriBlox. Maar bovenal hebben we voor JuriBlox gekozen, omdat met behulp van JuriBlox documenten kunnen worden gegenereerd, met behulp van zelf gebouwde beslisboomconstructies (templates). De gebruiker, zoals de student, krijgt daarmee direct het resultaat van de inspanning. Deze vaardigheid kan de student na de opleiding voortzetten in het werkveld, zowel in de publieke als in de private sector.

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde succesverhalen
Aedes

Aedes is de landelijke branchevereniging van woningcorporaties, waarbij 268 corporaties zijn aangesloten. Met behulp van JuriBlox biedt Aedes leden een documentgenerator aan. Inkopers, juristen en andere professionals kunnen hiermee eenvoudig en foutloos contracten opstellen volgens […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over ons platform?

Alles weten over de functionaliteiten van binnen JuriBlox? Wil je weten of jouw legal tech toepassing op ons platform kan worden gebouwd? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.