Hogeschool Leiden stoomt studenten klaar voor de toekomst

Binnen de opleiding HBO-Rechten van de faculteit Management en Bedrijf van de Hogeschool Leiden stomen wij in samenwerking met JuriBlox studenten klaar voor de toekomst.

Hogeschool Leiden

Binnen de opleiding HBO-Rechten van de faculteit Management en Bedrijf van de Hogeschool Leiden stomen wij in samenwerking met JuriBlox studenten klaar voor de toekomst.

Dit doen wij door middel van het onderdeel legal tech: de technologisering van het juridische werkveld. Het automatiseren van contracten is een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling, waardoor dit niet kan ontbreken in de legal tech-module. In februari 2018 begonnen wij met een inventarisatie van aanbieders op het gebied van contract automation, zodat wij een toepassing op dit gebied in ons curriculum konden opnemen. Na meerdere toepassingen te hebben bekeken is onze keuze op JuriBlox gevallen, dat in onze visie een ideale combinatie biedt van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Studenten zelf in staat om contracten te bouwen

Sinds september 2018 maakt een blok over contract automation in JuriBlox een vast onderdeel uit van onze opleiding. In dit blok worden studenten klaargestoomd om zelfstandig met JuriBlox te kunnen werken. Niet alleen kunnen de studenten vragenlijsten doorlopen en documenten genereren, zij zijn uiteindelijk ook in staat om zelf templates, vragenlijsten en de bijbehorende documenten te bouwen. De studenten sluiten het blok af door middel van een beroepsauthentieke toets: het zelfstandig genereren van een arbeidsovereenkomst die zij zelf zouden kunnen tegenkomen in de praktijk.

 

Studenten zijn enthousiast

De studenten hebben enthousiast gereageerd op het werken met JuriBlox. Zij zijn met name te spreken over het gemak en de snelheid waarmee zij zelfstandig documenten kunnen genereren. Wij verwachten dat de studenten die de legal tech module in jaar 2 hebben afgerond hun kennis en vaardigheden gaan inzetten tijdens hun stage in jaar 3 en dat zij de organisaties waar ze terechtkomen enthousiast vertellen over de nieuwe innovatieve software. Wij zijn van mening dat er binnen juridische organisaties een grote efficiëntieslag te slaan is en geloven in de kracht van onze studenten om deze beweging in gang te zetten.

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde succesverhalen
Aedes

Aedes is de landelijke branchevereniging van woningcorporaties, waarbij 268 corporaties zijn aangesloten. Met behulp van JuriBlox biedt Aedes leden een documentgenerator aan. Inkopers, juristen en andere professionals kunnen hiermee eenvoudig en foutloos contracten opstellen volgens […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over ons platform?

Alles weten over de functionaliteiten van binnen JuriBlox? Wil je weten of jouw legal tech toepassing op ons platform kan worden gebouwd? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.