Klanten DAS genereren juridische documenten zelf

DAS kiest JuriBlox voor strategische partner op het gebied van juridische innovatie

Juridische documenten moeten rechtsgeldig zijn, en voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Veel bedrijven schakelen voor het opstellen van dergelijke documenten dan ook juristen in, wat kostbaar en tijdrovend is. Met een tweetal diensten van JuriBox, gespecialiseerd in legal automation, kunnen klanten van DAS Rechtsbijstand zelf eenvoudig rechtsgeldige juridische documenten genereren en compliant worden met de Europese privacywetgeving.

DAS levert juridische diensten en oplossingen aan consumenten en mkb. Het gaat daarbij om een divers portfolio, variërend van diensten voor het opstellen van contracten tot advisering en het beslechten van geschillen. "Klanten kunnen bij ons terecht voor nagenoeg het volledige spectrum van juridische dienstverlening", zegt Meinoud Rost van Tonningen, Lead Innovatie & Business Development bij DAS.

 

Privacywetgeving

De AVG is sinds 25 mei 2018 van kracht in Nederland en de rest van de Europese Unie. De introductie van deze privacywetgeving bracht veel veranderingen teweeg en kent ook juridische consequenties. Zo stelt de wetgeving strenge eisen aan welke persoonsgegevens verwerkt mogen worden, wat ook in contracten moet worden verwerkt. Schakelen organisaties een externe partij in voor het verwerken van gegevens? Dan blijven zij desondanks verantwoordelijk voor deze verwerking. Beide partijen zijn verplicht tot het afsluiten van een verwerkersovereenkomst. “Onze klanten moeten zekerstellen dat hun bedrijfsvoering en werkwijzen compliant zijn met deze wetgeving. Wij helpen hen hierbij. We zochten een partner die ons kon ondersteunen bij de ontwikkeling van dienstverlening op dit vlak.”

DAS vond deze partner in JuriBlox, dat een oplossing voor handen had waarmee klanten eenvoudig juridische documenten kunnen aanmaken en zo compliant raken met de AVG. "We hebben de handen ineengeslagen en zijn gaan ontwikkelen. De technologie van JuriBlox vormt hierbij de basis. Deze technologie is door ons samen met JuriBlox doorontwikkeld en verfijnd.”

 

Compliance met AVG

De partijen ontwikkelden samen Privacy Protect. "Met deze oplossing nemen bedrijven de juiste maatregelen voor het verwerken van persoonsgegevens van zowel klanten als medewerkers in overeenstemming met de AVG", zegt Rost van Tonningen. Privacy Protect bestaat uit een combinatie van software, een online omgeving en een team van privacyspecialisten. Slimme software helpt bedrijven met behulp van templates bij het opstellen van documenten, zoals verwerkersovereenkomsten en privacydocumenten.

Compliant zijn met de AVG vraagt echter om meer dan alleen de juiste documenten. Zo is een overzicht van alle gegevens die een bedrijf bezit en verwerkt van cruciaal belang. Dit overzicht geeft Privacy Protect in een online omgeving. Een privacyspecialist levert advies op maat.

 

In enkele stappen juridische documenten genereren

DAS voegde vorig jaar DAS Documenten Service toe aan zijn portfolio. Met deze dienstverlening kunnen klanten binnen vijf minuten voor een vaste prijs een juridisch document opstellen. Gebruikers kiezen hiervoor met behulp van een wizard de juiste template en passen deze aan op hun specifieke situatie. Zij ontvangen het gecreëerde document vervolgens digitaal.

Ook DAS Documenten Service is gebaseerd op technologie van en ontwikkeld in samenwerking met JuriBlox. "Het genereren van de juiste juridische documenten en contracten vormt het hart van de dienstverlening van DAS. De dienstverlening van JuriBlox sluit hierop goed aan; zo kunnen klanten met hun dienst allerlei juridische documenten en contracten creëren. Deze dienstverlening is de basis van DAS Documenten Service."

 

Soms toch een jurist nodig

Met zowel Privacy Protect als DAS Documenten Service stellen klanten juridische documenten op zonder tussenkomst van juristen. Rost van Tonningen: "Het laten opstellen van contracten en juridische documenten door een jurist is niet alleen duurder, maar neemt ook meer tijd in beslag. Met onze diensten hebben bedrijven het benodigde document direct in handen."

Hoewel het geautomatiseerd genereren van documenten in veel gevallen uitkomst biedt, benadrukt Rost van Tonningen dat dit niet altijd de beste optie is. "Voor het opstellen van sommige documenten adviseren wij overigens het inschakelen van een jurist. Denk hierbij aan documenten die specialistische juridische kennis vereisen of betrekking hebben op een uitzonderlijke situatie. Voor veruit de meeste situaties biedt DAS Documenten Service echter uitkomst."

DAS kijkt tevreden terug op de samenwerking. “De samenwerking is erg goed verlopen en bevallen. We onderzoeken hoe we onze samenwerking met JuriBlox verder kunnen uitbreiden. Onder meer door de ontwikkeling van aanvullende dienstverlening. Zo denken we aan een portaal waarin klanten al hun juridische zaken op een centrale plek kunnen regelen. Zo’n omgeving kan je vergelijken met een online bankieromgeving van een bank, waarin je ook leningen kunt afsluiten en spaarrekeningen kunt openen”, besluit Rost van Tonningen.

Deel dit artikel met uw netwerk:
E-mailLinkedinFacebookTwitter

Gerelateerde succesverhalen
Aedes

Aedes is de landelijke branchevereniging van woningcorporaties, waarbij 268 corporaties zijn aangesloten. Met behulp van JuriBlox biedt Aedes leden een documentgenerator aan. Inkopers, juristen en andere professionals kunnen hiermee eenvoudig en foutloos contracten opstellen volgens […]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over ons platform?

Alles weten over de functionaliteiten van binnen JuriBlox? Wil je weten of jouw legal tech toepassing op ons platform kan worden gebouwd? Onze legal tech specialisten denken graag vrijblijvend met je mee.