Verbeterde schaalbaarheid en betrouwbaarheid met Kubernetes

Bij JuriBlox hebben we onlangs besloten om onze infrastructuur te migreren van dedicated virtuele servers naar Kubernetes. Misschien heb je daar wel al eens eerder van gehoord. Kubernetes is een bewezen infrastructuur platform, maar in de wereld van LegalTech is JuriBlox een van de early adopters.Bij JuriBlox hebben we onlangs besloten om onze infrastructuur te migreren van dedicated virtuele servers naar Kubernetes. Misschien heb je daar wel al eens eerder van gehoord. Kubernetes is een bewezen infrastructuur platform, maar in de wereld van LegalTech is JuriBlox een van de early adopters.

Wat is Kubernetes?

Kubernetes is een cloud-platform dat het mogelijk maakt om applicaties in losse blokken, ook wel containers genoemd, te draaien. Dit betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over op welke server onze containers worden uitgevoerd. Als een container niet werkt, detecteert Kubernetes dit en start automatisch een nieuwe container op. Het kan ook extra containers opstarten op basis van de gebruikersactiviteit. Al deze aanpassingen gebeuren volledig automatisch en zelfstandig.

Waarom Kubernetes?

De verschillende producten van JuriBlox leunen zwaar op intensieve taken zoals document generatie en review. Deze taken moeten snel en on-demand uitgevoerd kunnen worden. Bij JuriBlox is er verder ook sprake van pieken waarbij het gebruik van onze diensten regelmatig 5 maal groter is dan normaal. Wanneer deze pieken ontstaan, willen we er zeker van zijn dat onze infrastructuur de beschikbaarheid direct opschaalt. Wanneer deze pieken weer voorbij zijn moet de beschikbaarheid weer afschalen.

We zijn bij JuriBlox altijd opzoek naar nieuwe technieken om onze producten sneller en beter te laten werken. Cloud-native oplossingen zoals Kubernetes zijn een ontwikkeling die ons in staat stelt dat te doen.

Bij JuriBlox omarmen we cloud-native technieken zoals Kubernetes.

JuriBlox heeft het afgelopen jaar ook flink mogen groeien, en de overstap tot Kubernetes maakt ons ook toekomstbestendiger voor verdere groei en belasting op onze infrastructuur. Dat kunnen nieuwe functies zijn, zoals onze Multi-Document feature die er voor zorgt dat meerdere documenten tegelijkertijd gegenereerd worden, of het aansluiten van enthousiaste nieuwe partners die alle documenten voortaan opstellen en reviewen met JuriBlox. Kubernetes zorgt er voor dat onze capaciteit mee schaalt met deze groei.

Wat betekent dit voor de gebruiker?

Nu vraag je je wellicht af, ga ik iets merken van Kubernetes. Kubernetes biedt gebruikers de volgende voordelen:

  • Schaalbaarheid
    JuriBlox taken zullen in Kubernetes sneller schalen, of je nu 2 of 10 documenten opstelt of reviewed, JuriBlox zal sneller het document presenteren. Zo kun je direct door met het verwerken van het document.
  • Stabiliteit
    Door het redundant uitvoeren van processen en diensten binnen Kubernetes over verschillende geo-zones kunnen we ervoor zorgen dat onze diensten en services altijd bereikbaar zijn en er meerdere replication points zijn wanneer er toch iets fout gaat.
  • Security
    Nu we de mogelijkheid hebben om onze infrastructuur te heroverwegen hebben we de security best-practices ter hand genomen. Dit resulteert tot verbeteringen op het gebied van observability, auditability en security. Data wordt redundant opgeslagen en we hebben een grote stap gemaakt op het gebied van de security van onze infrastructure.

Uitdagingen

Het onderzoeken en implementeren van Kubernetes heeft een aantal uitdagingen met zich mee gebracht.

Ook met Kubernetes zijn we nog wel afhankelijk van een dienstverlener en zullen we moeten mee bewegen met de mogelijkheden van onze cloud provider. Iedere cloud provider heeft zijn eigen implementatie, en dit vraagt soms om aanpassingen in de programmatuur, maar ook het beheren van dependencies, bouwen van containers die production capable zijn en voldoen aan industry best practices.

Al dit werk resulteert in bepaalde mate tot vendor lock-in. Een overstap maken is geen eenvoudige beslissing, en het vereist zorgvuldige afweging. Hierdoor zijn we afhankelijk van deze specifieke partner en moet deze zorgvuldig uitgekozen worden.

Tot slot, zijn de mogelijkheden met Kubernetes eindeloos en daarom is het belangrijk om waakzaam te blijven voor scope-creep, waarbij nieuwe mogelijkheden en functies de omvang van de Kubernetes overstap vergroten.

De overwinning

Ons nieuwe JuriBlox Review (voorheen Lynn) platform is inmiddels volledig uitgerold op onze nieuwe cloud infrastructuur. Diverse klanten hebben ook al gebruik mogen maken van snellere reviews. In het komende kwartaal wordt gestart met de migratie van alle reviews naar dit nieuwe platform. Daarna volgt het JuriBlox Create platform, hierover zullen we je nog separaat informeren.

Over Bart

Bart Faber is IT Infrastructure Architect bij JuriBlox en verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur binnen de organisatie. Bart is lekker extravert en houdt de collega’s graag scherp met een grapje. Binnen het team is hij de nerd voor infra en technische processen. Verder is Bart binnen het team belast met de implementatie en het reilen en zeilen van Scrum binnen het development team als Scrum Master.

Voordat Bart bij JuriBlox kwam was hij developer bij Xolphin waar hij verantwoordelijk was voor het ontwerp en het ontwikkelen van een Cloud Signing Service. Naast zijn werk bij JuriBlox is Bart politiek actief in Hoorn, waar hij woont met zijn man en pleegdochter.


JuriBlox Logo White

Dé bouwsteen van het juridische proces

Oplossingen

© 2016 – 2024 JuriBlox B.V.